Onze bites
Snacks buitenspeeldag
 

Fruitige snacks die je kinderen niet kunnen weerstaan

Zelfs de meest kieskeurige eters worden enthousiast als eten er leuk en lekker uitziet. Met deze fruitige creaties krijgen jouw kinderen eenvoudig hun portie vitaminen binnen.

Bloemen

Als je kind geen fan is van fruit, maak dan mooie bloemen van stukjes sinaasappel, druiven, appel en wat je nog meer hebt liggen.

Chocoberries

Puur, melk of wit: maakt niet uit in welke gesmolten chocolade je je aardbeien dipt, de kunst is om te wachten tot de chocolade gestold is. En je kunt ze natuurlijk nóg lekkerder maken door er wat nootjes op te strooien.

Fruitspies

De klassieker tussen de fruitsnacks. Je kan deze snack makkelijk maken met het fruit dat je thuis al hebt liggen. Snij het in stukjes en prik op een stokje. Echt kinderspel!

Schildpadden

Schil een kiwi, snij het achterste gedeelte eraf en snijd in plakjes. Snij een appel in tweeën. Leg de appel en kiwi op een bord, en leg een druif neer voor het hoofdje. Snij de druiven in vieren voor de voeten en staart. Gebruik honing om de kleine zwarte snoepjes op de hoofdjes te ‘plakken’.

Alfabet

Deze snack duurt misschien iets langer maar is wel ideaal om samen met je kroost te maken. Steek met lettervormpjes het hele alfabet (of alleen jullie namen) uit verschillende stukken fruit. Van wat overblijft kan je een lekkere fruitsalade maken.

Fruitig kunstwerkje

Probeer een kunstwerk na te bootsen met fruit naar keuze. Om ervoor te zorgen dat alles blijft plakken, kun je het bord eerst met een laagje chocopasta besmeren. Wedden dat je kinderen hiervan smullen?

Heb jij nog leuke creaties?

Deel ze gerust met ons en tegelijkertijd met andere mama’s en papa’s die misschien wel iets aan jouw tip kunnen hebben. Post het op onze Facebookpagina of deel een foto op Instagram met @healthybitebe/ #healthybitebe.