Onze bites
recept granola
 

Zelf granola maken met fruit

Heb je weleens granola gemaakt? Het is het ideale ontbijtje op doordeweekse dagen: wat yoghurt, wat granola en wat vers fruit, en je bent klaar om de dag energiek te starten! Deze variant bevat gedroogd fruit, zodat je je dag eenvoudig met nóg meer fruit kan beginnen.

Wil je zelf fruit drogen? Dan heb je gelijkmatig gesneden fruit nodig. Dompel al het fruit dat snel verkleurt in een mengsel van citroensap en water. Leg het fruit van elkaar op een neteldoek (op een bakplaat). Laat het fruit drogen op een lage temperatuur in de oven (rond de 60°) voor minstens 4 uur.

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde noten
  • 250 gram havervlokken
  • 5 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • gedroogd fruit naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat.
  3. Meng de noten, havervlokken, pompoenpitten en kaneel goed onder elkaar.
  4. Giet alles op de bakplaat. Giet er dan ook de olie en ahornsiroop over.
  5. Meng alles nog een goed door elkaar en laat het mengsel dan ongeveer 25 minuten bakken in de oven.
  6. Wanneer de granola is afgekoeld kun je er jouw gedroogd fruit in mengen.
  7. Je kan de granola tot wel 2 weken bewaren in een goed afsluitbare pot! Enjoy!
Tags: