Onze bites
 

Wok met spitskool, sojascheuten, paprika, prei en rijst

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 600 g kipfilet of kippenhaasjes
  • 3 zakjes basmatirijst
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 250 g sojascheuten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember (optioneel)
  • 1 prei
  • 1 lente-ui
  • 1 spitskool
  • 1 Spaans pepertje
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • kippenbouillon
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Zet een kookpot op het vuur en kook water met een kippenbouillonblokje voor de rijst. Kook de basmatirijst gaar, zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snij de kip in blokjes, kruid met kippenkruiden, peper en zout en bak op een hoog vuur in de wokpan.
  3. Haal de kip uit de pan en leg even aan de kant.
  4. Snij nu de groenten. Snij de spitskool en de paprika in fijne reepjes. Ook het wit van de prei mag in fijne ringetjes. Pers de teentjes look en de lente-ui in fijne ringetjes. Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij fijn.
  5. Wok de groenten samen in de wokpan in het braadvocht van de kip en voeg nog een beetje olijfolie toe. Kruid met peper, zout, kerriepoeder en kurkuma.
  6. Voeg af en toe ook een beetje kippenbouillon toe. Laat de groenten goed sudderen en voeg nu ook de kip toe.
  7. Voeg op het laatste de sojascheuten toe aan de wok en laat nog 2 à 3 minuten sudderen. Voeg nog extra kruiden toe naar smaak.
  8. Serveer de rijst met de wokgroenten en kip. Smakelijk!