Onze bites
salade witte kool recept
 

Frisse wittekoolsalade

Witte kool is de perfecte kool voor lekker frisse slaatjes. Een grote portie kun je eten als lunch, een kleinere portie kun je als bijgerecht serveren, bij gegrild vlees of een gezellig herfstige ovenschotel.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 g witte kool
  • 2 wortels
  • 150 g ongezouten noten
  • 1 appel (liefst Granny Smith)
  • 120 g rozijnen
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout
  • 1 schaaltje bieslook
  • 1 limoen (optioneel)
  • 1 bot lente-ui

Bereidingswijze

    1. Was de kool en rasp deze in fijne reepjes.
    2. Rasp de wortels.
    3. Schil de appel en snij in kleine blokjes.
    4. Hak de nootjes in fijne stukjes op een snijplank.
    5. Versnipper de verse bieslook.
    6. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
    7. Meng in een kom de witte kool, wortels, noten en stukjes appel onder elkaar.
    8. Meng in een apart kommetje de mayonaise met de Griekse yoghurt. Voeg hier ook eventueel het sap van een halve limoen aan toe.
    9. Kruid met peper en zout.
    10. Verdeel nu de dressing over de salade en meng deze goed door elkaar.
    11. Werk af met bieslook en lente-ui.