Onze bites
Witte chocolademousse met rood fruit
 

Witte chocolademousse met rood fruit

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 25 g suiker
  • Aardbeien
  • Frambozen

Bereiding:

  1. Smelt de stukjes chocolade met 50 ml van de slagroom au bain-marie.
  2. Klop de eiwitten met de suiker stijf tot je witte pieken hebt. Klop 100 ml slagroom dik, spatel deze door de chocolade en spatel er snel het eiwit door.
  3. Verdeel de chocomousse over 4 glazen en laat dit ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Pureer de aardbeien en frambozen (laat nog een beetje over voor garnering) met een staafmixer. Voeg eventueel wat suiker toe.
  5. Haal het vervolgens door een zeef, zodat de pitjes in de zeef achterblijven. Meng het rode fruit dat je hebt achtergelaten nu door het fruitsap. Vlak voor het serveren giet je deze over de witte chocolademousse.
  6. Smakelijk!