Onze bites
slaatje met romanesco
 

Slaatje met romanesco, krielaardappelen, veldsla, geitenkaas en baconreepjes

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 Romanesco bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 schaal veldsla
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 1 bot lenteui
  • 200 gr geitenkaas
  • Peper en zout
  • 200 gr baconreepjes
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • ½ teentje look

Recept

  1. Was de krieltjes. Halveer de grootste krieltjes. Kook deze in een kookpot met water en zout, tot ze beetgaar zijn. (+- 12min) Giet de krielaardappelen af en laat ze nog even afkoelen.
  2. Verdeel de romanesco in roosjes en kook deze ook in een kookpot met water en zout. Je hoeft deze enkel te blancheren, een 4-tal minuten.
    Spoel ze even onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Pel de sjalotten en snij ze in flinterdunne ringetjes. Doe net hetzelfde met de lenteui.

De lenteui gebruiken we enkel voor de afwerking.

Stoof nu de sjalotten in een beetje olijfolie, samen met de baconreepjes, op een heet vuur.

  1. Spoel de veldsla en laat uitlekken op een droge handdoek.
  2. Neem een mengkom en schep er de Griekse yoghurt in. Meng deze met 2 el olijfolie en kruid goed met peper, zout en het geperst knoflookteentje. Er kan ook altijd een beetje mayonaise aan toegevoegd worden, maar dit hoeft niet.
  3. Meng de krieltjes, lenteui, romanesco, veldsla, baconreepjes en sjalotten.

Brokkel de geitenkaas over het gerecht en kruid nog eens met peper en zout (mag allebei grof zijn).

Serveer met de Griekse yoghurtdressing.

  1. Smakelijk
Tags: