Onze bites
 

Schelvishaasje met venkel, prei, puntpaprika en bieslookpuree

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 venkel
  • 1 bot prei
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 dl room
  • 1 schaaltje bieslook
  • 1 botje peterselie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • witte wijn
  • 1 zakje kookaardappels
  • boter
  • melk
  • 1 ei
  • dille en viskruiden (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Was het schelvishaasje en kruid met peper en zout, en eventueel ook met viskruiden en dille.
  2. Snij de ui fijn, was de prei en snij in fijne ringen. Was de venkel, verwijder de harde kern en snij in fijne stukken. Snij de puntpaprika’s in fijne reepjes.
  3. Laat een klontje boter smelten in de pan. Laat eerst de ui stoven. Voeg nadien de prei, venkel en puntpaprika toe. Laat deze niet bruin worden.
  4. Voeg de tijm en laurier bij de groenten en blus met een flinke scheut witte wijn. Laat de wijn grotendeels verdampen. Kruid nog met peper en zout.
  5. Voeg nadien de room bij de groenten en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe de groenten eens om.
  6. Schil de kookaardappelen en kook ze gaar in een kookpot met een snuifje zout. Giet de aadappelen af en pureer ze fijn. Voeg een klontje boter, melk en een eierdooier toe om de puree zacht te maken. Knip de peterselie en bieslook fijn en meng deze door de puree. Kruid nog met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Neem een ovenschaal en verdeel de groenten hierin. Leg bovenop de groenten de vis en overgiet nog met een scheutje wijn. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat ongeveer 15 minuten staan, naargelang de dikte van de vis.