Onze bites
 

Romige spruitjesgratin

Zin in gezellig comfortfood? Probeer eens deze lekkere warme spruitjesgratin als het buiten koud en kil is, heerlijk! Smakelijk!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kg spruitjes
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 100 g Parmezaanse (of andere) kaas, en extra als je nog wil gebruiken als topping
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml mayonaise
  • zwarte peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snij de kontjes van de spruiten, verwijder blaadjes die er niet mooi uitzien en spoel ze af onder de kraan.
  3. Vul een braadpan voor de helft met water en laat koken. Doe er de spruitjes in en roer goed. Laat twee minuten koken tot ze felgroen zien. Giet ze meteen af, want ze mogen zeker nog niet te zacht zijn!
  4. Smelt boter in een grote pan, en voeg er de bloem bij. Mix met een klopper tot de klonters eruit zijn. Zet het vuur af.
  5. Doe er melk, zout, Parmezaanse kaas, mayonaise en zwarte peper bij. Roer tot de kaas is gesmolten.
  6. Doe er de spruitjes bij en combineer met de kaasmix. Giet het in een ovenschaal en zet het voor 40 tot 50 minuten in de oven, tot de spruitjes gaar zijn. Voor een extra kaaskorst, bestrooi je met extra Parmezaanse kaas.
Tags: