Onze bites
soep knolselder
 

Romige knolseldersoep

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 knolselder
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 grote appel (Jonagold)
  • 1 dl room
  • 1 aardappel
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • boter
  • groentebouillon

 

Optioneel:

  • fijngesnipperde bieslook
  • gepelde garnalen
  • croutons
  • truffelolie
  • fijngehakte noten (cashew en hazelnoten)

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselder en de aardappel in stukken. Pel de ui, de sjalot en de look en snij deze ook in stukjes. Spoel de prei en snij het wit van de prei in ringen.
  2. Neem een grote kookpot en smelt de boter. Stoof de groenten aan in de boter.
  3. Snij ook de appel in stukjes en voeg toe. Kruid de groenten met kerrie, zout en peper.
  4. Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw en voeg toe. Overgiet nu alles met de groentebouillon tot de groenten onder staan.
  5. Laat de soep een halfuurtje pruttelen en voeg nadien de room toe. Haal nu het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Als de soep nog te dik is, voeg dan nog extra water toe en mix opnieuw.
  6. De soep is klaar. Wil je de soep een extra toets geven na het serveren? Voeg dan de optionele ingrediënten nog toe in je bord!