Onze bites
Romeinse sla recept
 

Romeinse sla met gegrilde kip

Ingrediënten

  • eitje
  • Romeinse sla
  • Parmezaanse kaas
  • sneetje brood
  • zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • kipfilet
  • olijfolie
  • lepeltje mosterd

Bereidingswijze

  1. Maak zachtgekookte eitjes: laat ze 6 à 7 minuten koken. Spoel ze onder koud water en pel ze nadien.
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de sneetjes brood in kleine stukjes. Besprenkel met olijfolie en voeg wat peper en zout toe. Verdeel de stukjes brood nadien op het bakpapier en steek de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Draai halverwege eens om. Wanneer ze een goudbruin kleurtje hebben, zijn ze klaar!
  3. Snijd de Romeinse sla in fijne reepjes.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes en bak op de grillpan op een hoog vuur.
  5. Maak een dressing van mosterd, olijfolie, peper en zout.
  6. Dresseer nadien alles op het bord. Eerst de sla en de eitjes, dan de gegrilde kip, vervolgens de stukjes Parmezaanse kaas. Werk af met de dressing en eventueel nog wat Italiaanse kruiden 😊
Tags: