Onze bites
recept romanesco
 

Romanesco met kip

De romanesco, ook wel Romeinse broccoli genoemd, is een pareltje onder de koolsoorten. Gelukkig is deze topper niet enkel een streling voor het oog, maar ook voor de tong.  De roosjes breken gemakkelijk, dus wees voorzichtig bij het snijden!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kip in reepjes
  • 1 romanesco
  • parmezaanse kaas in schilfers
  • een beetje room
  • kipkruiden

Bereidingswijze

  1. Snij de romanesco in stukjes. Stoof de stukjes in een wokpan.
  2. Giet een beetje water bij de romanesco en laat de stukjes zo beetgaar worden.
  3. Neem de romanesco uit de pan en bak nu de kip in de wokpan.
  4. Voeg de kipkruiden erbij en laat de kip gaar bakken.
  5. Voeg de romanesco opnieuw toe en voeg een scheutje room toe. Laat alles nog even doorwarmen.
  6. Verdeel over de borden en eet smakelijk!
Tags: