Onze bites
recept soep romanesco
 

Romanesco met blauwe kaas en spekjes

In de Veggie Bite van deze week zit er opnieuw romanesco. Je kunt er romanesco met kip mee maken, of misschien heb je meer zin in een soepje? Smakelijk alvast!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 teentjes look
  • 1 klont boter
  • 1 aardappel
  • 1 romanesco
  • 5 blokjes kippenbouillon
  • tijm en laurier
  • peper en zout
  • 50 g blauwe kaas
  • 1 pakje spekreepjes

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij ze in stukken. Snij het wit van de prei in ringen en spoel ze af. Snij ook de look in stukjes.
  2. Laat de boter smelten in een grote kookpot en stoof er de ui, prei en look in.
  3. Schil intussen de aardappel, snij hem in stukjes en voeg toe.
  4. Snij nu de romanesco in roosjes en spoel deze nog eens af. Voeg ze dan ook toe aan de kookpot.
  5. Voeg kippenbouillon en water toe in de kookpot, tot de groenten net onder water staan.
  6. Voeg nu enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm toe, eventueel samengebonden met een touwtje. Kruid nog met peper en zout. Laat de soep ongeveer een halfuur koken op een matig vuur.
  7. Verwijder de tijm en laurier en mix de soep fijn.
  8. Voeg nu de blauwe kaas zonder korst toe aan de pot en mix opnieuw tot de kaas mooi verdeeld is in de soep.
  9. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
  10. Bak de spekreepjes in een klein beetje boter op een hoog vuur op de pan. Voeg deze tenslotte toe aan de soep en deze is volledig klaar.