Onze bites
recept sangria
 

Rode sangria met vers fruit

Bij sangria denk je wellicht eerder aan de alcoholische inhoud, maar het fruit dat je erin snijdt, is minstens even belangrijk! Kies voor sangria stevigere fruitsoorten zoals appel, appelsien, citroen, (harde) perzik …

Ingrediënten

  • 1 fles droge, Spaanse, rode wijn (gekoeld)
  • 100 ml brandy
  • 100 ml triple sec (optioneel)
  • 100 ml witte vermouth (optioneel)
  • 250 ml appelsiensap (optioneel)
  • 2 appels
  • 2 appelsienen
  • 2 citroenen
  • 2 handjes blauwe bessen of aardbeien
  • suiker naar smaak

Bereidingswijze

    1. Steek de blauwe bessen of aardbeien (in stukjes gesneden) in de diepvriezer zodat ze kunnen dienen als ijsblokjes. Prop ze niet in een kleine doos, zodat ze losjes van elkaar kunnen vervriezen.
    2. Snij de appels in kleine stukjes. Je hoeft ze niet te schillen.
    3. Was en snij de appelsien en citroen in dunne, halve maantjes. De schil mag eraan blijven.
    4. Voeg alles bij elkaar in een grote kom of kan. Rode wijn en brandy zijn standaardingrediënten, terwijl je naar smaak het fruitspa, de triple sec en/of de witte vermouth kunt toevoegen.
    5. Laat de sangria nog minstens twee uur staan zodat het fruit de sangria kan opzuigen.