Onze bites
pizza met pompoen
 

Pompoenpizza met burrata (en boerenkool of spinazie)

Benodigdheden voor 4 personen:

  • pizzadeeg (zelfgemaakt of uit de supermarkt)
  • 1 rode ui
  • 400 g pompoen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • optioneel:
  • 200 g burrata
  • Parmezaanse kaas

 

Optioneel:

  • boerenkool of spinazie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Schil en kook de pompoen.
  3. Snij de ui in ringen of stukken. Stoof hem even met wat zout. Voeg ook chilipoeder en wat peper naar smaak toe.
  4. Snij de burrata in stukjes.
  5. Boerenkool of spinazie erbij? Stoom of kook hem.
  6. Vet een pizzapan of een ovenschaal in met olijfolie. Spreid je eigen gemaakte pizzadeeg, of gebruik een deeg dat je koopt in de supermarkt, uit over de schaal. Verdeel de tomatenpuree over het deeg. Verspreid de ui en pompoen erover en verdeel eventueel ook de boerenkool of spinazie erover. Leg er wat stukjes burrata op en besprenkel met Parmezaanse kaas.
  7. Bak in de oven tot de kaas gesmolten is en alles er lekker uitziet 😉