Onze bites
pompoensoep recept
 

Pittige pompoensoep

Weinig beter dan een goeie, hete tas pompoensoep in de herfst, nietwaar? De pompoenen liggen voor het rapen dit seizoen, dus maak eens deze pittigere versie als je het extra warm wilt krijgen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 bot prei
  • 5 uien
  • 1 pompoen
  • 2 appels (Jonagold)
  • kippenbouillon
  • boter of olijfolie
  • 3 wortels
  • 4 teentjes look
  • 2 koffielepels rode currypasta
  • geel currypoeder
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie

Bereidingswijze

    1. Pel de uien en snijd in stukken. Pel de teentjes look. Was de prei en snijd in ringen. Schil de wortels schoon en snijd ze ook in stukjes of ringen.
    2. Plaats de kookpot op het vuur en verwarm met olijfolie of boter.
    3. Stoof de uien, look, prei en nadien de wortels in de kookpot.
    4. Snijd de pompoen in iets grotere stukken en verwijder de schil. Voeg ze ook bij de rest van de groenten en laat deze mee stoven.
    5. Snijd en schil de appels in grove stukken en voeg ook toe.
    6. Voeg nu 2 koffielepels currypasta, het currypoeder (mag redelijk veel zijn) en paprikapoeder naar smaak toe (hoe sterker, hoe minder, tenzij je natuurlijk heel sterke soep wilt).
    7. Zet nu de groenten onder water met de kippenbouillon en laat zacht koken.
    8. Voeg tenslotte nog peper en zout en het kruidentuiltje toe.
    9. Vis het kruidentuiltje uit de soep en mixen maar!