Onze bites
recept pasta
 

Pasta met spinazie, champignons en spek

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 g gerookt spek
  • 2 sjalotten
  • 1 x 450 g spinazie
  • 250 g champignons
  • 3 teentjes look
  • Oregano
  • Tijm
  • Laurier
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder (sterk)
  • Witte wijn
  • 50 g tomatenpuree
  • 0,5 l tomatenpassata
  • 500 g pasta (penne of linguine)
  • Boter
  • Olijfolie
  • Bloem
  • 1 l melk
  • 500 g gemalen kaas
  • Nootmuskaat
  • 100 g paneermeel

Recept

  1. Maak een klontje boter warm in een grote pan. Snipper 1 sjalot en look fijn.
  2. Spoel de spinazie onder koud water en hak de champignons in vier stukjes.
  3. Stoof eerst de sjalot en look en bak hierbij ook het spek op een hoog vuur.
  4. Voeg nadien de champignonblokjes toe en als laatste de gewassen spinazieblaadjes.
  5. Kruid al eens goed met peper (van de molen) en zout.
  6. Breng vervolgens water aan de kook. Voeg een snuifje zout toe aan het water. Kook de penne gaar.
  7. Neem een tweede kookpot en stoof nog een sjalot en look in een scheutje olijfolie. Voeg nu eerst de tomatenpuree toe. Zet op een hoog vuur en blus met een flinke scheut witte wijn.
  8. Kruid nu met oregano (mag veel zijn), paprikapoeder (een beetje) en nog wat peper van de molen. Voeg nu ook de passata toe en laat nog even op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg enkele takjes tijm en laurier toe (mag los of in bouquet garni).
  9. Maak nu ook een kaassaus klaar (bechamelsaus + gemalen kaas).
  10. Meng de gekookte pasta door de tomatensaus.
  11. Neem een grote ovenschaal en verdeel de spinazie, spek en champignons over de schotel. Dan schep je een laag tomatensaus met penne in de schaal. Nadien een laag kaassaus en als afwerking een laagje paneermeel.
  12. Plaats de schotel een kwartier in een voorverwarmde oven van +- 220 graden.
  13. Smakelijk!