Onze bites
Recept ovenschotel met kaas, savooi champignons
 

Ovenschotel met pasta, gehakt, savooi en champignons

Een hartige, gezellige ovenschotel met savooi, champignons, gehakt en pasta? Even de handen uit de mouwen, de oven in en smullen maar!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 savooi
  • 750 g gehakt
  • 600 g pasta
  • 250 g champignons
  • boter
  • melk
  • bloem
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • oregano
  • rozemarijn
  • 250 g ricotta
  • 1 zakje gemalen kaas
  • 250 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Smelt een klontje boter in de pan, bak het gehakt op een hoog vuur en kruid met oregano en rozemarijn. Maak stukjes van het gehakt met je vork en laat mooi goudbruin worden. Hou het gebakken gehakt even opzij.
  2. Breng een kookpot met water aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en snij de overige bladeren in repen. Laat deze 7 a 8min koken in gezouten water. Haal de bladeren uit het water en laat uitlekken. Hou het water voor de pasta.
  3. Kook nu ook de pasta. Dit kan zowel met macaroni, penne of farfalle.
  4. Spoel nu de champignons, snij ze in fijne schijfjes en bak ze op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Voor de kaassaus  gaan we eerst een alledaagse bechamelsaus maken.
  6. Laat een klont boter (ong. 75gr) smelten in een kookpot. Voeg nu de bloem toe en blijf goed roeren tot je een klont hebt. Voeg nu de melk toe en blijf goed roeren met de garde tot je een gebonden bechamelsaus hebt. Zet het vuur zachter en voeg de kruiden toe: peper, zout en nootmuskaat.
  7. Voeg de ricotta toe en blijf opnieuw goed roeren. Voeg op het laatste de parmezaanse kaas nog toe en zet de kookpot van het vuur.

De afwerking

  1. Neem een ruime ovenschaal.
  2. Begin met de pasta over de schaal te verdelen.
  3. Schep nu de stukjes gehakt, savooi en champignons over de pasta.
  4. Verdeel nu de kaassaus bovenop de ovenschotel en werk af met gemalen kaas.
  5. Zet nog 10min in een voorverwarmde oven op 200graden en eventueel 3 a 4min onder de grill voor een mooi goudbruin kaaskorstje.
  6. Smakelijk!