Onze bites
recept roerei spinazie
 

Omelet met spinazie, peterselie en feta

Simpel en snel klaar. Kan als ontbijt of als lunch.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 zak jonge spinazie
  • fetakaas
  • peterselie
  • 1 sjalot
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los in een kom en kruid met peper en zout. Zet dit even apart.
  2. Spoel de spinazie enkele keren grondig. Snij een half sjalotje fijn. Doe olijfolie in de pan en stoof eerst even het sjalotje en dan de spinazie. Kruid ook wat met peper en zout.
  3. Giet de eieren over de spinazie in de pan en laat enkele minuten verwarmen tot het ei gebakken is. Liever een roerei? Blijf dan gewoon roeren.
  4. Versnipper de peterselie en verkruimel de feta in kleine stukjes.
  5. Wanneer het ei bijna gebakken is, verdeel je bovenop het ei de gesnipperde peterselie en de stukjes feta. Laat nog 1 minuut mee opstaan en alles is klaar.