Onze bites
mosselen op Thaise wijze
 

Mosselen op Thaise wijze

Je kunt mosselen op de traditionele manier maken, of je kunt het eens over een heel andere boeg gooien. Wij houden ervan om ze op Thaise wijze te eten. Probeer jij het ook eens?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kg mosselen
  • 2 uien
  • 1 stengel prei
  • 1 stengel witte selder
  • 1 stukje gember
  • 2 teentjes look
  • 1 stengel citroengras
  • 500 ml witte wijn
  • 1 limoen
  • 1 schaaltje koriander
  • 2 el visolie
  • 250 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water en verwijder het vuil.
  2. Snijd de prei, uien en witte selder in ringetjes.
  3. Doe olijfolie in een wokpan en stoof de ui, prei en selder.
  4. Voeg het citroengras toe in kleine ringetjes. Plet de look en rasp de gember en voeg ook deze toe.
  5. Verdeel het sap van een halve limoen over de wok.
  6. Blus met de witte wijn en de visolie en laat nog even sudderen.
  7. Doe de mosselen in een hoge kookpot en verdeel de mosselen met de groentjes in de kookpot.
  8. Zet deze op een hoog vuur en schud tussendoor de mosselen eens op.
  9. Blus de mosselen met de kokosmelk.
  10. Als de mosselen opengaan, zijn ze klaar!
  11. Werk af met fijngehakte koriander.
  12. Serveer met rijst of frietjes!