

Griezelige paprika’s
Mummie-worstenbroodjes, pittige pompoensoep met gehakt-spinnetjes, creepy cupcakes, spookjes van halve bananen met chocolade-gezichtjes … Met Halloween kun je je helemaal uitleven in de keuken, al dan niet met de kinderen als hulpjes. Deze griezelige paprika’s stelen ook graag de show!
Benodigdheden voor 6 personen:
- 6 paprika’s (rood, geel en/of oranje)
- 600 g gehakt
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 g champignons
- 1 teentje look
- 2 uien
- 1 piment rood
- peper
- zout
- Italiaanse kruiden en/of oregano
- 2 zakjes rijst
- 500 g tomatenpassata
- olijfolie
- groentebouillon
- gemalen kaas
Bereidingswijze
- Was de paprika’s. Snijd het hoedje van de paprika’s en verwijder eerst de zaadlijsten.
- Breng een grote kom water met groentebouillon aan de kook en laat de paprika’s ongeveer 5 minuten koken om ze al een beetje te laten garen.
- Snijd met een scherp mes een gezichtje in de paprika’s.
- Snipper de uien en de look fijn en laat deze opstoven in een pan met een scheutje olijfolie.
- Snijd de courgette, aubergine en de champignons ook in kleine stukjes en laat ook meestoven.
- Voeg nadien het gehakt toe en kruid goed met peper, zout en Italiaanse kruiden. Als laatste voeg je de tomatenpassata toe aan het geheel.
- Kook de rijst gaar en meng vervolgens de rijst onder de groenten en het gehakt. Kruid opnieuw met Italiaanse kruiden en oregano.
- Vul nu de paprika’s voorzichtig met het mengsel en bestrooi de bovenzijde met wat gemalen kaas.
- Neem een ovenschaal en vul eerst met wat olijfolie. Plaats nadien de paprika’s zorgvuldig in de ovenschaal. Plaats deze nu een halfuur in een voorverwarmde oven van 200°.
- Giet na 15 minuten een beetje groentebouillon over de paprika’s en in de schaal, zodat ze niet teveel uitdrogen.