Onze bites
recept paprika's Halloween
 

Griezelige paprika’s

Mummie-worstenbroodjes, pittige pompoensoep met gehakt-spinnetjes, creepy cupcakes, spookjes van halve bananen met chocolade-gezichtjes … Met Halloween kun je je helemaal uitleven in de keuken, al dan niet met de kinderen als hulpjes. Deze griezelige paprika’s stelen ook graag de show!

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 6 paprika’s (rood, geel en/of oranje)
  • 600 g gehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 g champignons
  • 1 teentje look
  • 2 uien
  • 1 piment rood
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden en/of oregano
  • 2 zakjes rijst
  • 500 g tomatenpassata
  • olijfolie
  • groentebouillon
  • gemalen kaas

Bereidingswijze

  1. Was de paprika’s. Snijd het hoedje van de paprika’s en verwijder eerst de zaadlijsten.
  2. Breng een grote kom water met groentebouillon aan de kook en laat de paprika’s ongeveer 5 minuten koken om ze al een beetje te laten garen.
  3. Snijd met een scherp mes een gezichtje in de paprika’s.
  4. Snipper de uien en de look fijn en laat deze opstoven in een pan met een scheutje olijfolie.
  5. Snijd de courgette, aubergine en de champignons ook in kleine stukjes en laat ook meestoven.
  6. Voeg nadien het gehakt toe en kruid goed met peper, zout en Italiaanse kruiden. Als laatste voeg je de tomatenpassata toe aan het geheel.
  7. Kook de rijst gaar en meng vervolgens de rijst onder de groenten en het gehakt. Kruid opnieuw met Italiaanse kruiden en oregano.
  8. Vul nu de paprika’s voorzichtig met het mengsel en bestrooi de bovenzijde met wat gemalen kaas.
  9. Neem een ovenschaal en vul eerst met wat olijfolie. Plaats nadien de paprika’s zorgvuldig in de ovenschaal. Plaats deze nu een halfuur in een voorverwarmde oven van 200°.
  10. Giet na 15 minuten een beetje groentebouillon over de paprika’s en in de schaal, zodat ze niet teveel uitdrogen.