

Recept gevulde courgette
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 courgettes
- 100 gram gemalen kaas
- 10 kerstomaatjes
- Olijfolie
- Peper en zout
- Peterselie
Ingrediënten voor de gehaktvulling:
- 500 gram gehakt
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 bol mozzarella in blokjes
- 1,5 theelepel kippenkruiden
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol ze uit met een lepel.
- Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout en olijfolie. Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Maak ondertussen het gehaktmengsel. Meng in een grote kom alle benodigdheden.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het mengsel.
- Bestrooi vervolgens met een laagje gemalen kaas en leg er nog enkele kerstomaatjes bovenop.
- Plaats de courgettes terug in de oven voor +- 35 minuten tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is. Werk af met fijngehakte peterselie.
- Smakelijk!