Onze bites
 

Recept gevulde courgette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 courgettes
  • 100 gram gemalen kaas
  • 10 kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Peterselie

 

Ingrediënten voor de gehaktvulling:

  • 500 gram gehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 bol mozzarella in blokjes
  • 1,5 theelepel kippenkruiden
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol ze uit met een lepel.
  2. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout en olijfolie. Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Maak ondertussen het gehaktmengsel. Meng in een grote kom alle benodigdheden.
  4. Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het mengsel.
  5. Bestrooi vervolgens met een laagje gemalen kaas en leg er nog enkele kerstomaatjes bovenop.
  6. Plaats de courgettes terug in de oven voor +- 35 minuten tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is. Werk af met fijngehakte peterselie.
  7. Smakelijk!