Onze bites
Gazpacho van meloen met ham-mozzarellaspiesjes
 

Gazpacho van meloen met ham-mozzarellaspiesjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 meloenen (Cavaillon)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gerookte ham
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 8 kleine bolletjes mozzarella
  • 1 handje basilicum
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de meloenen in twee. Haal met een Parissiene-boortje bolletjes uit een halve meloen. Pureer de rest van het vruchtvlees samen met de geitenkaas en knoflook in de blender. Kruid met peper en zout. Vul eventueel aan met wat water. Zeef en zet koel weg.
  2. Extra leuk: Maak spiesjes door afwisselend een meloenbolletje, mozzarellabolletje en wat samengevouwen ham en basilicum op een stokje te prikken.
  3. Giet de gazpacho in mooie glaasjes. Leg er telkens een spiesje bovenop.
  4. Smakelijk!