Onze bites
recept met avocado
 

Avocadoslaatje met spek en geitenkaas

Op zoek naar een zomers, goed vullend slaatje op basis van avocado, spek en eitjes? Gooi deze mix bij elkaar en eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 2 avocado’s
  • 1 schaaltje rucola, veldsla, jonge spinazie of gemengde sla
  • 2 pakjes spekreepjes
  • 2 eitjes
  • olijfolie
  • mosterd
  • peper en zout
  • toastbrood
  • 1 limoen
  • 50 g zachte geitenkaas (optioneel, maar sterk aanbevolen)
  • handje geroosterde pecannoten (optioneel)
  • rode ui (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Schil de avocado’s, snij ze middendoor en verwijder de pit. Snij in blokjes en besprenkel met het sap van de limoen om te voorkomen dat de avocado verkleurt en voor een frisse toets.
  2. Kook de eitjes 8 à 10 minuten. Laat ze even afkoelen in koud water. Pel ze nadien en snij ze in kwartjes.
  3. Snij het toastbrood in blokjes zonder de korsten. Bak ze op een hoog vuur en een beetje olijfolie tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
  4. Maak de dressing klaar. Meng olijfolie met een klein beetje mosterd, peper en zout.
  5. Snij eventueel een kleine of halve rode ui in kleine stukjes.
  6. Bak het spek op de pan, tot wanneer het goed krokant is. Je hoeft niet veel olijfolie te gebruiken om het spek te bakken.
  7. Verdeel de sla over het bord. Dresseer nadien de avocado, het spek, de eitjes en de croutons. Werk eventueel af met de zachte geitenkaas door in kleine stukjes over de salade te verdelen. Voeg ook indien gewenst de rode ui en de pecannoten nog toe.
  8. Verdeel de dressing in kleine hoeveelheden over het bord of serveer gewoon in een potje bij het bord.