Onze bites
recept asperges
 

Asperges op Vlaamse wijze

Een klassieker van eigen bodem: asperges op Vlaamse wijze!
Het witte goud geeft ons al een echt lentegevoel 😊

Ingrediënten voor 4 personen

  • asperges
  • zout
  • echte boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • krulpeterselie
  • eieren

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller, hou ze aan de kop vast en schil van boven naar onder. Snij ook het kontje van de asperges af en zo zie je meteen of ze goed geschild zijn of niet. Je hoeft enkel dunne sliertjes af te schillen, zodat er toch nog genoeg asperge overblijft.
  2. Vul de kookpot met koud water en leg meteen de asperges erin. Laat ze 5 tot 10min koken, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
  3. Kook de eieren, tot ze hardgekookt zijn. Pel ze nadien en pureer ze fijn.
  4. Laat de boter smelten op een zacht vuurtje en hou deze warm.
  5. Snipper de peterselie fijn.
  6. Voeg nu de peterselie en de eieren aan de boter toe.
  7. Werk het gerechtje af: leg de asperges op het bord en dresseer de boter met de eieren en peterselie achteraan op de asperges!
  8. Smakelijk!

Tip

Ook heel lekker met gerookte zalm 😊