Onze bites
Appelmoes recept
 

Appelmoes op grootmoeders wijze

Wil je het hele gezin verwennen met lekkere appelmoes? Probeer dan zeker ons recept! Voor een volwaardige maaltijd kun je bijvoorbeeld heel basic een stuk kip en wat aardappelen toevoegen. Appelmoes kan ook gebruikt worden als basis voor heel wat plantaardige gebakjes zoals cake, muffins en pannenkoeken. De appelmoes vervangt hierin de eieren.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 7 of 8 appels (hangt af van de grootte)
  • 100 gram kristalsuiker
  • goede scheut water
  • snuifje kaneelpoeder (naar wens)

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels dan in stukken en leg ze in een kom met koud water zodat ze niet bruin worden.
  2. Haal de appels uit het water en leg ze in een kookpot op een matig vuur. Voeg een paar scheuten water toe tot de bodem onder water staat.
  3. Laat de appels koken en voeg ondertussen de suiker en het kaneelpoeder toe.
  4. Roer om de 5 minuten eens in de pot en stoof de appels tot ze helemaal zacht zijn.
  5. Als je fan bent van een echte moes, kun je de gestoofde appeltjes altijd nog eens extra pureren met een pureestamper.
  6. Serveer de appelmoes op een bord, vergeet niet te blazen en enjoy!